.

Tisdag.

Dagen har varit lika seg som tuggummi.
Hade klockan på 07:00 som jag självklart hade stängt av i sömnen. Katten kom och väckte mig vid 09:00. Så var det med den morgonen och allt jag skulle göra innan jobbet 14:00... Men fick i alla fall sova ut ;)
Tog in båda hästarna och gjorde iordning Dakar för en tur i skogen. Han var superladdad och trampade på ordentligt, specielt när han fattade att han inte skulle behöva vara på banan.
Har som regel att bara rida där max en gång i veckan, alternativt löshoppa en dag och sen hoppa/dressyra uppsuttet en dag. Han rids 4 dagar i veckan och resten av dagarna blir skogsridning och dressyt på fälten :)
Dagens tur blev ett varv runt galoppbacken som vi kallar den rundan. På vägen dit är det grus-utan-så-mycket-grus-väg och man passerar ett vedupplag där de kapar, packar och forslar ved. Självklart var gubbarna i full gång när vi skrittade förbi. Dakar har bara gått förbi där en enstaka gång och då har det varit helg och ingen aktivitet. Nu var vi själva han och jag och egentligen så skulle jag inte ha tagit den svängen om jag visste att de jobbade. Men nu blev det som det blev och när vi väl kom fram så kunde jag ju inte vända, det hade bara blivit negativt. Dakar var lite skeptisk först och spände sig och tittade lite. Men ett par smekningar på halsen och lite smackningar så slank vi förbi.
Snacka om stolt häst när han märkte att han överlevt och när jag klappade honom och sa att han var modig! ;)
Vi kom fram till galoppbacken och viker av från "grusvägen" in på en mjuk, mossbelagd skogsväg. Som vi så fint kallar svängen galoppbacken så består den av mycket galoppvänliga backar, vilket Dakar var väldigt lycklig över att få sträcka ut i. Han hittade en del att titta på längs vägen, lite stenar och dylikt. Men inget livsfarligt som han behövde försvara mig och sig själv emot ;)
Vi travade, galopperade och växelvis skrittade på, tills vi under en galoppsträcka stöter på en liten fälld gran liggandes över vägen. Jag hade inte så mycket att säga till om, Dakar spetsade öronen och visste precis vad han skulle göra och hoppade stort och luftigt över.
Nånting säger mig att han har fattat det här med hoppning och tycker dessutom att det är vansinnigt kul! :D
Den här rundan är så bra att man kommer ut på samma väg som när man kom, utan att behöva vända någonstans. Det finns inget drygare än när man måste vända för att ta sig hem igen! Den här gången när vi red förbi vedgubbarna så brummade de runt med en stor lastmaskin och hävde stora stockar i skopan så det sjöng i metallen!
Tog en mantag och smackade på, i tron om att han skulle hoppa till eller fara iväg.
Han stannade och tittade på när de jobbade, vinklade lite på öronen och klampade vidare hemåt :) (Han visste ju att det vankades havre i stallet...)
Fina häst :')
När han käkade sin efterlängtade havre borstade jag av och pysslade med rulltanten. Jädrar vad krafftig hon är nu! Kan knappt bärga mig till mars för att få se vad det är för illbattling som växer där inne :P
När Dakar var klar så fick de komma ut igen och på väg till hagen det absoluta mötet med äppelträdet. Man får ju inte bryta traditioner... Lagom stressad hade jag hellst skippat trädet, men det tyckte inte dem. Efter ett par äpplen lyckades jag dra dem med mig och med dem i hagen tog jag bilen in till Askersund för att käka lunch innan jobbet på Smådjurskliniken började.
Jobbade till 19:00 och nu på kvällskvisten blev det auberginegratäng och ett glas vitt.
Inte helt fel avslut på den här dagen! :)
Det här med min personliga träning ligger på en skamligt låg nivå för tillfället! Fasen, tränade bara två(!?) gånger förr veckan och hann inte göra det idag heller!
Skärpning!
Nu väntar sängen och jobb på gården 04:00.
Godnatt!

Touched by an angel


Finner inga ord för det ofattbara som hänt
Tänker ständigt på familjen som nu är lämnad i stor sorg
Känner deras smärta, om än inte i närheten så stark

Fäller en tår för Johan och för er.

Ofattbart.

Kan inte tro att det är sant!
Vila i frid Johan! :(

Dödskrasch i SM
– 15-åring avled

Dagens ridpass

Det blev ett pass på banan för Dakar idag och hade lite småhinder framme som vi hoppade mot slutet. Han var lite seg idag och lite ofokuserad. När jag började trava igång honom så var det inte med samma energi som han brukar ha. Men så fort han fick galoppera lite så blev han bra mycket piggare :P
Till en början hade han halsen både högt och lågt men jag brydde mig inte om det. Tänkte bara på att rida framåt hela tiden så kom han ganska snart till ro i en lång och låg form. Han har inte riktigt börjat ta stöd på bettet ordentligt än och om jag istället hade börjat bromsa och greja för att få honom i en bra form så hade det gett en negativ verkan. Det enda man ska tänka på är att ha stöd på yttertygeln och driva på framåt. I sinom tid söker de sig neråt och tar stöd på bettet.
Efter att han hade fått galoppera igång i båda varven så travade han på riktigt fint och jag kände att han faktiskt började så smått att stödja på bettet, hade ett lagom sug hela tiden :) Så det tar sig!
Han fick skritta en stund innan vi började hoppa.
Först fick han trava över ett litet kryss och de första sprången tog han i för kung och fosterland, det var ju SKITLÄSKIGT med två bommar i kors! ;P Efter ett par språng klev han mest över.
Gick då vidare till att hoppa en liten grind på ena långsidan, ca 60cm hög. Hade en bom överst och lät grinden luta på den så det blev lite att titta på. Han galopperade friskt på och taxerade fint och precis när han ska ta av så ser han grinden! Stampar ifrån och hoppar som att det skulle varit 130 x) Men jisses vilket runt språng och vilka framben! Såg knäna framme vid hakan på honom, gullegrisen :P
Fortsatte runt och tog det igen, den här gången hoppade han mer normal-högt över.
Han fick vila lite och sedan tog vi det från andra hållet - så fint. Fortsatte sen att lägga på en oxer på diagonalen och sen en högersväng ut på ett räcke på den motsatta långsidan. Så en mini-mini-bana på tre hinder som han gjorde riktigt bra! Styrningen blir bara bättre och bättre, han flöt ut lite i svängarna till räcket och grinden, annars klockrent! Till en början kom vi lite nära oxern så han hann inte få upp framfötterna. Men efter ett par gånger fick han in taxeringen och då gick allt lättare :)
Att tänka på när man hoppar unghästar är att inte störa dem innan hindret, bara att ha en bra galopp och sen när hindret kommer så är man mest still så hästarna får tänka och klura ut hur dem ska göra för att lyckas. En viktig grej till är att när de har hoppat hindret så ska man se till att de galopperar på efteråt, gärna att man ökar galoppen efter, så att de inte får sakta av direkt. I framtiden när de ska ut på hoppbanorna kan de ju inte sakta av efter varje hinder, eller hur? :)
Det är nu man lägger grunden för framtiden :)
Sen är det också viktigt att tänka på att man rider an rakt på hindret och att de inte får vika av åt varken höger eller vänster i landningen, utan ska galoppera på rakt efteråt :)
Vi tog de tre hindrena i följd ett par gånger och avslutade när det gick som bäst. Han börjar få upp konditionen riktigt bra nu men blev ganska svett av dagens pass. Red i ca 20 min, med en hel del skrittpauser, och det blev alldeles lagom :)
Innan han fick komma ut i hagen igen så kopplade vi på transporten och tog in honom i den för att han skulle få sin havre. Gör detta varje dag för att han ska vänja sig vid den. Går in och stänger baklämmen och luckan. Sen får han stå där tills havren är slut. Vi har inte åkt nåt under sommaren med honom, iomed att han vilat största delen av den. Så nu mjukstartar vi med transporten igen och tränar med att bara stå i den. Tänkte åka till Markebäck och rida till helgen så då får han träna på att åka :)
Resten jag gjort under dagen:
Jag tog en lång sovmorgon, vaknade vid elva. Stallde aldrig klockan som jag brukar så nu sov jag extra länge. Men det är himla skönt att sova tills man vaknar ibland :)
Har städat av rummet ordentligt, så nu är det så fräscht så. Det är faktiskt himla kul att städa. Man sätter igång Spotify och favoritlistan man satt ihop, drar upp volymen ordentligt och sen går allt som smort! :P
Har nu en sockerkaka i ugnen som ska tas ut och sen iväg och rida Guardian, en kompis häst :) Sen blir det en joggrunda och en dusch innan läggdags, ska upp och jobba tidigt.
Ha det bra :)
Har brist på bilder på mig och Dakar, ska försöka få en kompis att komma hit och fota nån dag.
Sålänge blir det gamla bilder :)


Härmed utser jag...

..den här dagen till den VÄRSTA i mitt liv so far. punkt.
Fattar inte att man kan ha sånt oflyt.
Men börjar med gårdagen som var riktigt, riktigt trevlig:
Åkte iväg till Karlskoga på kvällen för att lyssna på Rydell & Quick. Skulle haft med mig ett gäng kompisar, men det blev inte så tyvärr. Men, men, jag for dit själv. När det väl började fylla på med lite folk så träffade jag tre riktigt trevliga o roliga killar från E-tuna som jag umgicks med fram till och under giget. Malin & Christer var lika bra som de alltid är och en eloge till Christer som körde hårt trots att hans rygg var upphängd i en korsett tack vare ryggskott.
Det var riktigt strongt och proffsigt gjort!
Blev tyvärr ingen efterfest med dem den här gången, men hann prata några ord med dem innan de pös iväg efter spelningen, och med tanke på Christers rygg så var det inte konstigt att det blev en lugn kväll. Jag fördrev tiden med Emil Fransson och kompisar till honom och hade det väldigt trevligt med mycket prat och skratt! Samtidigt i bakgrunden packade crewet ner alla prylar från scenen för att dra vidare till nästa ställe och bygga upp allt igen.
Slitigt jobb!
Fram på småtimmarna drog jag mig till hotellrummet och fick mig ett par timmars sömn innan jag for hemåt igen.
Så gårdagen var inget annat än jävligt grym!
Synd bara att det inte blev så mycket prat och partaj med Malin, Christer och resten av gänget... Men det går fler tåg! :)
.........
Dagen idag då..
Har varit allmänt seg hela dagen ska tilläggas med 2-3 timmars sömn inatt.
Marieberg och Ikea på fm. Hittade lite pryttlar på Ikea och även en långärmad skjorta och en fodrad jeansväst på HM.
Åkte hemåt för att då upptäcka att min väska inte var med hem. Suck. Då var det bara att ta bilen tillbaka och hämta den, kom på efter en stund vart jag lagt ifrån mig den. Någon vänlig själ hade hittat den och lämnat in den i närmsta affär, tack till dig!
Hemåt igen.
Väl hemma blir det nåt fel på skrället, tack och lov hann jag hem och parkera den! Så nu på kvällskvisten kom bärgningsbilen och hämtade upp den. Fan, ser alla tusenlappar fladdra förbi och iväg... Kan bara hoppas på att det inte är nåt allvarligt. Gillar den lilla bilen litegrann ju.
Så. Den här dagen. Förutom de här två grejerna så har det mesta kännts hopplöst, inget som har gått som jag velat. Skulle ha ridit en häst åt en kompis och skulle ha tränat en massa plus att jag och Sandra hade bestämt och planerat för en vin och prata-skit-kväll ikväll! Men jag kunde inte ta mig nånstans plus att kag kände att jag npg inte skulle ut på vägarna pga hur jag kände mig. För att inte riskera att ha ihjäl någon eller ha sönder något så fyllde jag ett stort glas med vitt vin och slängde mig på soffan! ;)
Det är en ny dag imorgon så passar på att gå och lägga mig nu för att vara pigg och utvilad.
Hoppas att ni haft en mycket bättre dag än mig!!
Lika grått som mig idag...

Bebis :')

Jag bara njuter! Dakar var såå fin idag!
Vi red en tur i skogen han och jag och han tuffade på som tåget!
Gick en bit på vägen för att komma dit jag ville rida och det här med trafiken är inga problem alls, han viker inte ens ett öra när bilarna åker förbi. Vi stannade till hos grannen och deras barn kom ut och hälsa på honom och hade äpplen med sig. Kan lätt säga att det var med en väldigt nöjd blick i ögat vi lunkade vidare efter en liten stund :)
Vek av från stora vägen in på en mindre väg och efter en liten stund kom vi till nästa granne som har en massa båt-och bilkärror på ett gärde. Plus att deras hästar går på motsatta sida av vägen. Mycket att titta på minst sagt. Han sneglade lite skeptiskt och gick så försiktigt till en början. Men en klapp på halsen och en smackning så spetsade han öronen och vi travade lätt och luftigt vidare. När vi travar en bit mötte vi en bil på den smala grusvägen. Dakar spände sig lite när hästarna i hagen dundrade förbi och blev då lite nervös när bilen rullade vidare. Men vi travade iväg och efter en liten stund lugnade han sig, sänkte halsen och tuggade på bettet. Vi vek av på en liten skogsstig och efter bara en liten bit kommer en cyklist(!?) mot oss, skumpandes över trädrötterna. Både jag och Dakar hoppade till men inget roligare än så hände utan Dakar suckade lite och sen trampade han villigt på framåt igen :)
Sedan flöt allt på fint. Han tog galoppfattning i både höger och vänster klockrent och blev riktigt laddad :P Vi vek av på ännu en skogsstig och kom senare ut på ett grustag, var tvugna att gå igenom ganska högt gräs för att komma vidare. När vi klampar ut där hoppar ett rådjur upp två meter från hans framben! Men han reagerade faktiskt inte! Rådjuret skuttade lugnt iväg en bit och tittade på oss innan det gick iväg.
Sen rullade allt på strålande och har var rätt trött i skallen när vi kom hem igen. Så nu kommer han sova gott!! :)
Lilla älsklingen!!
Nu blir det ett träningspass, middag och sen göra mig iordning för att åka till karlskoga och rocka med Rydell & Quick!!! :D
Kolla in deras nya grymma låt och den galet snygga videon till den:

Hästsport på nya frimärken!

Det var väl ändå på tiden, right? :)
Läs mer här!

Från klarhet till klarhet

Dakar sköter sig så himla bra och har vuxit både fysiskt och psykiskt under sin sommarvila. Det är en stor skillnad att rida honom nu, han går från klarhet till klarhet varje ridpass! :)
I tisdags red vi ut själva han och jag. Jag passade på att ta ut honom på en tur mellan jobbpassen. Vi skrittade en sväng i skogen i lite vattenpölar, klättrade lite i backar och red sen en liten stund i trav och galopp på fältet innan vi lugnt skrittade hem igen. Nemas problemas!
I torsdags byggde jag upp lite småhinder, ca 50-70cm, på banan bestående av en grind på ena långsidan, en oxer på diagonalen och ett räcke på den andra långsidan. Grinden var väääldigt läskig först men efter att ha tittat på den några gånger så hoppade han plättlätt över, med god marginal ;) Oxern och räcket var det inga svårigheter med heller. Det blev inte så många språng för att inte ta ut honom helt, avslutade när det gick som bäst :)
I fredags och igår fick han vila. Det var ett sjuhelsikes regnoväder i fredags så jag satte inte näsan utanför dörren i onödan!! :O Bara när jag var ute och tog in hästarna på eftermiddagen...
Idag red jag Dakar på fältet en stund. Att rida en 3,5 åring på ett öppet fält är ju inte något man rekommenderar att göra i första taget, men med Dakar har det aldrig varit några problem. Detsamma gäller trafiken och att rida på vägen, det bryr han sig inte om alls. Men hagarna ligger ju precis vid vägen så han har ju växt upp med trafiken :)
I vilket fall, syrran var med och tog lite kort idag. Han var så sjukt fin att till och med syrran ville prova honom :P Hon har inte ridit ordentligt på ett år så balansen var det lite sisådär med, men hon gjorde ett bra jobb och red honom riktigt fint! :)
Snällare bebis får man leta länge efter! :')
Jag och prinsen.
Syrran och Dakar. :)
Dakar ER, född 2008, e. Danzas ue.Robin