.

Hej å hå...

...så dåligt det var med uppdateringar här! Skyller på att tiden inte räcker till för allt man vill...
Men jag försöker att slänga in en uppdatering så fort det finns en lucka!
Jag hittade det här Underbara klippet på Tuben förut, helt underbart! :D <3 haha
Som vanligt krånglar det när jag vill dela med mig, lägger upp länken så länge:¨
Enjoy! :)

L.Ö.R.D.A.G

Vad händer idag? :)

Själv ska jag ut och göra klart stallet nu och sen åka iväg till Sandra för att hjälpa henne med hennes unghäst :) I eftermiddag täntke jag åka till ridhuset i AskersundMarkebäck är bokat, och hoppa lite för att känna av formen till imorgon. Jag är nu anmäld till både 110-120 och hoppas på att det går bra! :) Mazetti har känts väldigt fin de senaste två veckorna och förhoppningsvis håller det i sig till imorgon med! :P Men man vet ju aldrig med ston, det kan vända väldigt fort! ;)

Nu är det bäst att sätta fart!

Ha det bäst!

Mariestad på söndag :)

Japp, dags för tävling på söndag!

Första för iår faktiskt! :O Jag har haft oturen att jobba de helger det har varit tävlingar i länet innan så jag har inte kunnat komma ut än... Men på söndag åker jag ner till Mariestad. Är anmäld till 110 än så länge och hoppas på att pengarna jag fört över tillTDB förs över ikväll, annars efteranmäler jag mig till 120 på söndag :)

Jag kom precis hem ifrån morgonpasset på jobbet och ska nu ut och trimma Mazetti på gärdet innan jag ska tillbaka till jobbet till halv två. Dessutom har jag lite grejer att tvätta och packa iordning till i helgen så det är bäst att sätta fart :)

Sol idag gör att allt går mycket lättare! :D

Två gånger samma dag...

Inte illa pinkat!

Nu kan jag säga att jag är trött i musklerna, armarna framförallt! Men det är dem jag fokuserar mest på så det är bra att det känns! Jag hoppas att jag stretchade tillräckligt, är lite slarvig med det ibland, men om inte så lär jag känna det imorgon ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att sova. Ska jobba imorgon och klockan ringer 03:00... Det ni! ;)

Natti natti!

 

15 miljoner...

...vill träna med Jillian Michaels!

Och jag är en av dem! ;)

http://www.metro.se/halsa/15-miljoner-vill-trana-med-jillian/Objiaz!16_1211-45/

Omplanering....

Det blev lite ändringar i dagsordningen.

Sandra skulle ju ha kommit en sväng men vi bestämde att ta det en annan gång då hennes köra föräldrar dök upp och skulle hjälpa till med renoveringen av ett rum. Lite oplanerat, but that's life right?

Så istället fick jag hitta på lite andra grejer att göra. Käkade lunch och kikade sedan på The Fighter, Grym film!, och harväääldigt dåligt samvete över att jag inte kunde hålla mig borta från sötsakern while watching...Hmm! Men jag tänkte sätta ihop ett egetcardiopass på ca 45 min och köra det som kompensation. Man kan inte ha bra dagar varje dag... -_-

Hur har ni det idag? :)

Progress?

Förbild: 7 februari, en vecka efter att jag började träna regelbundet och mer intenstivt...

Uppföljningsbild: 1 mars, lite skillnad är det allt... ;)

 

Mars månad: Störst fokus kommer att ligga på armar och mage, ryggen kommer enbart underhållas. Mitt största problem just nu är kosten, som jag ändå tycker att jag har rätt stor koll på, men det är, for sure, en riktig djungel med alla kalorier! Som det ser ut nu så äter jag ungefär var fjärde timme för att hålla metabolismen igång;

Frukost: 08:00

Lunch: 12:00-13:00 (Vanligtvis en sallad eller något lätt)

Mellanmål: 15:00 (Någon frukt eller liknande)

Middag: 19:00

Så på det planet har jag koll. Det svåra är att veta hur mycket och vad att äta för att hitta en bra balans. Framförallt är det inte lätt att avgöra hur mycket en portion innehåller i kalorierprotein, fett och kolhydrater.

Någon som har ett bra tips när det gäller det sista? :)

Mycket energi idag!

Jisses vad mycket energi jag har idag!

Ett riktigt tufft styrkepass avklarat och det känns Wonderfull! :D Täntke göra ett pass ikväll också men lite lugnare med mer cardio och rörlighet :)

Snart kommer Sandra förbi och provar westernsadel på Mazetti och för er som undrar varför jag ska ha det på min hoppehäst så kan jag säga att jag alltid har varit intresserad och fascinerad av western. Men jag har inga planer på att "omvända" Mazetti till Western, nej, men jag kanske lånar en W-sadel som jag har när jag rider ut eller liknande. Plus att jag tänkte prata ihop mig med syrran om att ta en w-häst på foder över sommaren. Får se hur det går...

 

Men i alla fall så VET jag att Mazetti skulle vara så JÄKLA snygg i Western-outfit! ;) Bilder kommer sen! Synd bara att det pissar ner från himlen just nu.. :/

 

Ha det bra så länge och jag hoppas att ni har bättre väder än mig... :)

 

Föreställ er med Westernsadel, träns och bred läderbrösta ;) Mumma! Haha

Äntligen är den på väg!

Finally!

Min ekologiska yogamatta är på ingång! :D
(Fast den är blå och inte brun... ;) )
Nu blir det lite skönare att göra sit-ups utan att behöva skava ryggen mot golvet! :P

Jobbar på för fullt!

Jag jobbar för fullt med önskeinlägget om cardioträning. Men det är en hel del att skriva för att få med så mycket som jag vill. Så fortsätt att ha tålamod och passa på att fråga om det är något ni undrar! :)

 

Dakar fick på sig sin tappsko idag och efter det tog vi en sväng i skogen. Jag hade honom i grimskaft och tränade idag på att få honom att springa ordentligt bredvid mig. Tidigare har han blivit livrädd så fort jag börjat springa så då har han tvärstannatx) Men idag hade jag med mig ett dressyrspö som jag petade honom med på baken varje gång jag smackade till och efter ett tag så fattade han! :) Han skötte sig jättebra sen!

 

Mazetti fick också gå en tur i skogen och även hon utan sadel. Men hon gick i töm istället. Hon är så rolig att tömköra för hon fullkomligt ÄLSKAR det och jobbar på så himla bra med massor av energi! Började så smått att få henne att flytta i sidleds och hon till och med trampade på stället korta stunder! :') Älsk <3

Idag är det vilodag för min del. I alla fall ingen styrka eller cardio, jag sprang ju en hel del med båda hästarna så lite har jag ändå rört mig idag ;)

Jag har suttit en bra stund med det kommande cardio-inlägget men lämnar det för ikväll :) Jag jobbar imorgon men ska försöka hinna med att skriva klart det innan jag börjar! Det var inte meningen att det skulle ta sån tid att få klart det men allt går tyvärr inte alltid som planerat, hoppas ni har överseende med det!

 

Ta hand om er! :)

Tvillingpojkar på jobbet :)

Fullspäckad helg!

Det är helt galet vad fullt det har varit i helgen! Men roligt! :)

Gårdagen spenderades hos Sandra och det var riktigt roligt! Jag kom dit vid halv två och åkte hem vid elva igår kväll. Under den tiden hann vi med att jobba lite med hennes 4-åriga paint, som jag skrittade runt på en liten runda, i Westernsadel förstås ;)Abby, som hon hetet, är fortfarande under inridning så Sandra gick med bredvid. Jag är så fascinerad av western och har alltid varit intresserad av det! Är väldigt sugen på att börja med det, eller kanske lära Mazetti ;) Om det funkar att ha vid sidan om hoppningen så vore det riktigt awesome!

Efter att Abby jobbat ett tag så tog vi med minishettisarna på en runda i skogen med varsin varg. Uj uj uj vad det gick! Haha, gud så de sprang och gud så vi skrattade!

När hästarna och stallet var klart spenderades resterande timmarna inne med mycket prat, skoj och skratt! Så skönt! :D

Dagen idag började med lite sovmorgon, sen ut och red Mazetti på ridbanan hemma. Hon var såå fin! Kom snabbt ner i lång och låg form och slappnade av och jobbade super! Sen iväg till ridhuset i Askersund för att vara speaker på Pay n' Jumpen som vi iAskersund samordnade med Viby RKS. Det var totalt lite mer än 90 starter!!

Helt galet men riktigt kul! :D Det började vi ett och slutade vid sex. Så då var det bara att masa sig hem och ta in hästarna, träna, äta och duscha. Och nu sitter jag här. Träningspasset idag gick också väldigt bra! Blev ordentligt trött i armarna, nästan så att mjölksyran kom krypandes. Det kommer kännas imorgon... ;)

 

Jag håller på och skriver på önskeinlägget som Lollo önskade i fredags. I och med att jag har haft fullt upp i helgen så har jag inte hunnit det tidigare. Förlåt för det! Men jag känner att jag vill göra det ordentligt och ha tid på mig när jag skriver det så att det inte blir något halvdant. Så jag har kommit en bit på vägen med är inte helt klar. Så sparar det i utkast så länge så ska jag göra klart det imorgon :) Håll utkik då!

Nu måste jag gå och lägga mig för jag ska upp och jobba vid 04:00 imorgon(inatt), beror på hur man ser det ;)

 

Vi ses imorgon hoppas jag!! :)

Styrka/Cardio igårkväll :)

Halloj!

 

Gårdagen igår var väldigt hektisk! Jag var inte hemma förrän vid åtta efter jobbet, och skulle dessutom upp och jobba imorse vid 4:00, så jag orkade inte starta datorn ens!

Det blev äntligen ett efterlängtat styrke/cardio-pass igår! :D Har vilat sedan i måndags så det kändes skönt att köra igen! Det blev mycket biceps/triceps, mage och rygg, plus lite ben. De program jag kör går mer eller mindre igenom hela kroppen varje pass, men inte lika intensivt på alla muskelgrupper dock. Det är ju inte bra att anstränga dem för ofta! Men man är riktigt slut efter ett pass på ca 40 min! :P

Men det är riktigt skönt!

Jag kom hem från jobbet för "tre kvartar" sedan och ska sova en stund och laga lite mat innan det är dags att jobba igen vid halv två. Jag fixade stallet så fort jag kom hem och vattnade hästarna i hagen, så nu är det bara att plocka in dem ikväll när jag är hemma runt sju :)

Senare ikväll blir det att åka in till Puben och lyssna på en tjej som trubadurarAnnis. Hon är himla bra! :) Jag drar med migSandra från jobbet och ser framemot en kväll med mycket skitsnack om allt mellan himmel och jord! ;)

Nu är det bäst att jag slumrar en stund så jag orkar jobba senare!

Ta hand om er och är det något ni undrar så Fråga!

:)

Trött och seg idag...

Jisses vad trött jag blev när jag kom hem från jobbet nu på morgonen!

Måste lägga mig och sova en stund innan det är dags att åka tillbaka. Hästarna har vilodag idag och imorgon, men på lördag blir det ridhuset med båda :)

 

Jag filmade hästarna i hagen när jag gav dem vatten. De kan vara riktigt knäppa ibland! x) Laddar upp den ikväll så får ni se! :)

Ikväll blir det även ett träningspass, äntligen! Har vilat sedan i måndags och har haft en rätt bra träningsvärk i armarna x) Men ikväll är det dags igen! :)
Ta hand om er!


Kvälls-mellanmål

Matschemat sprack idag och det blev en sen lunch.
Så då var jag inte hungrig på ett tag så då blev det ett kvälls-mellanmål för en liten stund sedan istället :)
Jordgubbs- och Hallon-smoothie med vanilj youghurt, lite fullkornsflingor och ett Digestive-kex i botten :)
Yummy!

Dakar skötte sig skapligt idag, var väldigt trotsig i början av passet, vilket resulterade i ett bocksprång och ett fritt fall för mig x)
Det är välrdens nybörjar avsittning, men det bjuder jag på! xP
Efter det fick jag säga till honom på skarpen för han bråkade lite när jag kommit upp igen. Sen skötte han sig jättebra! :)
Filmen idag är inte OK, men bättre än den förra iaf... -_-
Mamma som filmare = NOPE!
Men men.. Här är den iaf :)
Nu ska jag gå och lägga mig!
Natti natti :)

Lunch-time!

Dagens lunch:
(Recept från Making the Cut)
Jag orkar inte översätta så ni får klara er ändå ;)

Barbecued Chicken and Black Bean Burritos
1 tablespoon olive oil
3/4 pound skinless, boneless chicken breast, cut into bit-size pieces
1/2 cup chopped onion
3 garlic cloves, minced
1/3 cup barbecue sauce
1 (15-ounce) can low-sodium black beans, drained
1/2 cup (2 ounces) shredded reduced-fat sharp cheddar cheese
4 Tortillas
1/4 cup low-fat sour cream
Mumma!
:)

Var är Christer Nydahl?

Ett mysterium!
Himla skumt och förbryllande!
Otäckt när man dessutom vet vem han är!
Det jag INTE fattar är hur man kan komma ihåg början på ett regnr. men INTE komma ihåg vilken färg eller fabrikat det var på bilen!?!
Jag hoppas han kommer hem välbehållen!

Den FANTASTISKA Augustsson!

De flesta har förmodligen inte kunnat undgå Angelica Augustssons framgångar i Scandinavium i helgen som var.
Men bara för att hennes rundor i värlscupen i söndags var SÅÅÅ BRA så måste jag bara slänga upp ett YT-klipp!
Vet som sagt att många säkert sett detta redan, men det går att titta på om och om igen!!
:D
Som pris för vinsten i ett världscupkval, som alla andra fått som också vunnit ett, fick hon en Rolexklocka!

Bild från ridsport.se

Under presskonferensen fick hon mycket beröm av både Edwina Alexander och Ludger Beerbaum för hennes perfekta rundor!
Beerbaum: "-Hon var omöjlig att slå!"
Mäktigt!

Natural Human Growth Hormone

Läste en kort men väldigt intressant artikel om vad som ibland kallas för HGH.

"Human Growth Hormone"
(Kroppens naturliga, inte den skiten som används vid doping!!)
Kortfattat så är det en väldigt bra och hjälpfull biokemiaklie som produceras och flödar i kroppen när du tränar med hög intensitet.
Läs mer om hur den hjälper metabolismen och resten av kroppen här!
:)