.

Äntligen!

Rummet blir klart idag!
Finally!! :D

Så imorgon bär det av till IKEA!
Jag kan inte vara nöjdare med mitt "nya" fina rum! :)

Det är perfekt.

Det jag vill göra lite längre fram är att måla en schablon, om jag klarar att göra den snygg vill säga ;)
Men först måste jag få tag på en overhead... Undrar om man kan låna en från Sjöängskolan?
Jag har redan sett ut ett motiv nämligen och är övertygad om att det skulle bli riktigt snyggt!

Idag är det ännu en strålande fin dag, men kall. Efter att rummet är färdigmålat väntar stallet och ett dressyrpass med Mazetti. Det är lite tråkigt att vara själv hemma, ingen syster som kan filma och ta kort ibland när jag rider. Det är alltid kul med nya och fräscha bilder. Men det är samtidigt svårt att ta nya när det inte längre finns en systemkamera... Jag får klara mig tills jag fått en ny av försäkringsbolaget :)

Ha det bäst i det soliga vädret!

Ciao!


Busbild på Bruno och Dakar i höstas :)

Nytt och fräscht

Sådär, nu är nya designen uppe :)

Vad tycks?


Jag red en sväng med Mazetti idag men jag kan inte påstå att det kändes bra. Det var svinkallt, solen täcktes av stora moln, det blåste småspik och Mazetti var riktigt spänd av det hala underlaget. Så det var inte direkt en avslappnad och härlig ridtur. Men så kan det vara ibland. Imorgon är det en ny dag med nya tag :)

Nu ska jag gå ut igen och försöka få in hästarna. De står längst ner i hagen, jag står och väntar på dem vid ingången i alldeles för lite kläder på mig i kylan. Så nu ska jag dra på mig varma termobrallor och försöka igen :P

Ha det bäst!

Ciao!


Ännu en söt liten kissebild :)

Ny design

Jag funderar på att förnya utseendet här på bloggen.
Får se vad jag hittar på och hur det blir :)

Dagens låt

Måste slänga in ännu en underbart bra låt från Live!
Lightning Crashes

Sol sol sol

Och massor med underbar pudersnö!! :D

Nu smiter jag ut till stallet och rider en sväng i skogen i den underbara solen!

Ha det bäst!

Ciao!



Buskissarna hos Niklas i höstas! :)

Arbetet fortsätter...

Det är full aktivitet i rummet.
Igår målade jag i lite vitt färgspill på den bruna fondväggen, kruxet är att färgskvätten som var kvar i burken var ljusare än vad den bruna väggen är... Förmodligen hade det inte blandats ordentligt med det vita så det var vitfärg kvar i botten. Så nu är det bara att köpa en trea brunfärg till och måla skiten en gång till... Suck!
Men men, det kan ju inte vara ljusa fläckar heller.
Dörren och dörrkarmen är grundade och ska målas grå, respektive vit, idag :) Sen in och köpa färg till fondväggen och en sprayburk vitfärg till elementet. Det gick åt mer än vad jag trodde att spraya det, eller om jag använde för mycket färg...
Sen är det bara problemet med golvet kvar. Är osäker på hur jag ska göra. Det skulle behöva slipas men det är något jag inte ror på. Farfar är osäker på om han klarar av det heller, men han ska absolut inte slipa det pga hans rygg. Det har jag bestämt, oavsett vad han säger. Punkt slut. Så när jag ändå är på Bergqvist så ska jag höra vad de säger och tycker.
Men förutom golvet (och den oplanerade ommålningen av fondväggen) så börjar jag se ljuset nu och hoppas på att kunna åka till IKEA på onsdag! :)

Nu ska jag fortsätta med arbetet.
Ha det bäst!

Ciao!


Söta odågan Iris får stå för det här inläggets bild :)

Jävla halka!



Förbannat!
Men tack för nyfallen, mjuk, pudersnö som dämpade lite. Kom undan med punka på högerfram, tack och lov inget dyrare!

What am I fighting for?

Sometimes I have to make the world hold up for a short while,
so I can jangle my thoughts back together again...



Just nu har jag många bollar i luften och ibland får jag lite panik när jag inte riktigt vet vilken ände jag ska börja i. Men det största projektet just nu är snart avslultat, rummet. Det är inte mycket kvar innan jag kan flytta in mina snart inköpta möbler!
Sen ska jag ta tag i mitt nästa stora projekt, eller ja, först framföra min idé till turistbyrån och sen försöka övertala dem och resten av alla betydelsefulla personer som kan tänkas stödja mitt påhitt ;) Finns det inget intresse så blir det ju inget stort projekt, vilket skulle vara fruktansvärt tråkigt!! Men jag hoppas att det inte bara är jag som tycker att det är en bra idé och jag hoppas att det finns pengamöjligheter att genomföra det. Det sistnämda är nog den krångligaste delen, fast det borde det inte vara egentligen...
Men jag kommer inte att ge mig i första taget!
Förvirrad? ;)

Sen är det ju allt annat jag ska göra och som jag skulle vilja göra. Nästa helg åker jag till moster i Stockholm, jag skulle vilja kunna åka ner till Ullared en gång till innan julen plus att det är ju som sagt JUL snart! Inte klokt vad tiden går fort! Jag längtar så till årets mysigaste årstid och i skrivande stund börjar julsaker lite smått titta fram lite här och var. Dessutom är det ju en massa snö utanför fönstret! :D

Jag ska dessutom ta kontakt med Rhodesian Ridgeback-kenneln i Kumla för att åka dit och hälsa på, vilket inte tiden har tillåtit tidigare. Tyvärr! Men det finns inga valpar än så det är ju egentligen ingen direkt brådska ;)

I slutet av nästa vecka är det IKEA som gäller, om jag har löst hur jag ska göra med golvet i mitt rum, om jag ska/kan slipa om det eller om det ska få vara som det är. Hmmm...?

Nu ska jag i vilket fall som helst hugga tag i målarpenseln och göra lite nytta innan nästa pass på jobbet börjar.

Ha det bäst!

Ciao!

Låten för idag:

Gåshud, om och om igen

<3

Snurrigt!

Igår på jobbet var det en riktig "bala-taklänges"-dag!
Som tex när jag skulle säga till sandra att mjölken till kalvarna snart var varm så blev det:
"Sandra, varmen är snart mjölk!"

Haha, så kan det vara ibland!

Ha det bäst!

Ciao!


Reason to live - Rydell & Quick

From the day I met you
my life took a drastic turn
Something happend inside me
my feelings started to burn
...
I've got my reason to live



Var hon pigg? Väldigt!

Mazetti var riktigt fin idag! Pigg och glad och jobbade super!
:)

Jag trodde inte att det skulle gå att rida på ridbanan hemma, pga att vi inte hann sladda den innan snön la sig. Men det gick riktigt bra!

I början av galoppen är det alltid svårt att få henne att lugna ner sig och koncentrera sig, så jag gör alltid så att jag står i lätt sits och hon får galoppera av sig innan jag börjar jobba henne. I den lätta sitsen får hon först som sagt galoppera igång och sen lägger jag ner henne i en lång och låg form, ställer igenom åt båda hållen och byter varv ofta. När hon är varm i kroppen sätter jag mig ner och kortar upp henne lite, men med bibehållen energi i galoppen. Det är ett upplägg som funkar bra på henne :)

Hon jobbade jättebra under hela passet och i slutet av galoppen var hon riktigt avslappnad och eftergiven.
Nöjd matte! :D

Nu när det ligger ett snötäcke ovanpå sanden blir det extra jobbigt för Mazetti. Hon får lyfta ännu mer på fötterna och det tycker jag är himla bra. För att kompensera den ökade påfrestningen så rider jag inte lika länge som vanligt. Ett dressyrpass varierar från dag till dag, men vanligtvis brukar det ta ca 30-40 att rida igenom henne, plus skritt för och efter. Men ibland kan det ta längre tid och ibland kortare, det beror helt på hur hon känns och vilket humör hon/vi är på.
Idag blev passet ca 20min istället :)

Nu funderar jag på om jag ska måla en skvätt eller göra mat och åka in till Granngården...

Undrar om jag hinner båda innan jobbet??

Ha det bäst!

Ciao!



Fredag


Gud så skönt med fredag!

(Jobbar i eftermiddag och är dock inte ledig alls i helgen, men ändå ;))

Jag är så skönt utvilad efter en lång natts sömn och tänker nu ta tag i stallet och rida ett dressyrpass med Mazetti. Får se hur pigg hon kan tänkas vara idag efter två dagars vila... ;)
Det blev lite dåligt med tid till Granngården igår, så det är nästa punkt på schemat. Plus att jag har lite råmjölk som jag tänkt åka med till farmor efter det :)
Jisses vad snö det kommit de senaste dagarna! Men det är så härligt med nysnö så det bekommer mig inte! Om det inte vore för allt *PIP* skottande...

Men det som inte dödar, det härdar.

Jag ska även försöka fixa lite med det sista på rummet. Nästa vecka bär det av till IKEA för att köpa lite nya möbler :)

Ha det bäst!

Ciao!




In her shoes

Jag älskar verkligen mina skor! De är grymt sköna och även om dem inte är riktigt vinterfodrade så håller dem mina fötter väldigt varma ändå :)

Men ECCO är ju en klass för sig! ;)

Även om skor i det märket kostar mer så är det ordentlig kvalité och jag tycker det är värt att lägga ner lite extra pengar på skor som håller längre.

Så, en ordentlig Hiss till mina ECCO STRIPES! :D


Kolla in dem här, plus en mängd andra skor, på ecco.se

Ha det bäst!

Ciao!

Lite sliten

Att jobba tar på krafterna.
Ska det vara så?

Jag var rätt trött när klockan ringde 03,00 imorse. Men tvungen att gå upp masade jag mig ur sängen, kom ner till köket och upptäckte att allt bröd var slut. Great... Så det blev ett glas O'boy till frukost, borsta tänderna och sen ut till Betty-Boop som tar mig till jobbet varje dag. Hon startade galant och tog mig lugnt och tryggt på vägarna :)
Det var inte roligt att svänga in på grusvägen vid Lind. Det blåste och snö hade yrt in i stora drivor över vägen. Men jag äger en liten projektil som bara plöjer genom snön, så ingen dikeskörning idag inte! Men det var lite otäckt precis innan jobbet, där det låg jättemycket snö i drivor på ena sidan av vägen. Det gick bra först, tills jag helt plötsligt inte såg något alls, bara en massa vitt! Det visade sig att snön på högersidan nådde till framlyktorna på bilen! x) Men jag gasade på och vips var jag på andra sidan och på barmark.

Det var en hel del att göra idag. Tre dygnsgamla kalvar skulle flyttas upp till de andra kalvarna i gamla lagårn och det går inte i turbofart precis... Men Sven hjälpte mig tack och lov så jag kunde åka hem vid halv tio. Det är inte roligt att vara kvar så länge på morgonen när man jobbar på eftermiddagen också, det blir inte så många lediga timmar. Det är precis att jag hinner mocka stallet och rida när jag kommer hem. Fast idag fick Mazetti vila så jag har haft lite tid på mig att vila upp mig.

Innan jobbet ska jag åka in till Granngården och fylla på med krafftfoder :)

Ha det bäst!

Ciao!


Mirja och Mazetti i somras :)

It's a hard work work

Nu bär det snart av till jobbet för ett eftermiddagspass. Vi fick godslistan från polisen i Strömstad på hittegods de lagt beslag på efter ett gripande. Ett par personer sitter häktade för inbrott och jag hoppas att det är dem som bröt sig in hos oss så de kan få sona sitt brott! Det bästa vore om vi kunde få tillbaka alla grejer, men det lär nog inte inträffa. Men jag hoppas vi kan hitta nåt som tillhör oss åtminstonne!

Ha det bäst!

Ciao!

Mobilstrul och fortfarande snö...

Jag lämnade in mobilen på lagning igår. Enda sedan jag uppdaterade abonnemanget med mobilsurf så har den dörr och startat om sig när jag har varit ute på nätet med den. Knepigt! Men nu är den ivägskickad och jag har fått låna en liten fjantmobil så länge. Det var lite konstigt, och är fortfarande, att inte ha touch längre. Men förhoppningsvis går det fort att laga den.
Jag saknar min X10!

Jag drog mig ut till stallet igår och red ut en sväng i stormen. Svinkallt och blåsigt när jag gick ut men när vi väl var klara för att rida iväg så snöade det knappt och det blåste inte mycket heller. Det var faktiskt riktigt skönt när man väl kommit igång! Det värsta är att det är halt. Det är snart dags att sko igen och då blir det ordentliga vinterdojor med brodd för Mazettis del. Men tills dess får jag försöka hålla mig i ridhuset. Fast det gick jättebra att rida igår. Den vägen jag tog var inte hal alls och det låg en decimeter snö på backen som dämpade :) Mazetti var jättepigg och glad! Det är så skönt att ha henne klippt för det är inge roligt när hon blir svett och måste stå inne och torka innan hon kan gå ut igen. Allt blir mycket enklare utan päls, det är bara att slänga på extra varma täcken både ute och inne så fryser hon inte :)

Nu ska jag ut och klippa Mysans häst och sen får jag se vad jag hinner innan jobb halv två. Jag ska åka hem och ta stallet innan, det vet jag i alla fall :)

Ha det bäst!

Caio!


Det är nog ingen omöjlighet...

Jag smider lite planer inför sommaren och det är nog ingen omöjlighet att det går som jag hoppas...
Bara man lyckas tajma in allt med alla parter så ska det gå vägen!

Det skulle vara så, rent ut sagt, jävla roligt om det gick!
:D

Nyfiken?
Säger inget förrän något är bestämt, eller i alla fall mer i rullning ;)

Skruttväder

Snöstorm och svinkallt.
Men ridas ska det göras ändå! ;)

Grattis till mitt lilla troll på 20 årsdagen!
Jag älskar dig Niklas!! :D
<3

Helgen

Det har varit en helt klart superb helg!! :D Den kommer att bli svår att överträffa!

Lördagens spelning av Rydell & Quick var makalöst bra, vilket drag! Både Christer och Malin kände igen mig bland publiken, vilket var riktigt kul! Malin sken upp när hon såg mig och såg väldigt glad ut och efteråt hann vi utbyta lite ord när de kom av scenen och Christer sa att det var jäkligt gött att se mig igen och Malin gav mig en kram! :D

Jag lever fortfarande på dem känslorna!
Det var riktigt kul att de kände igen mig direkt och blev så glada över att se mig :) Det var grymt kul att se dem igen också!
De undrade om jag skulle vara kvar en stund till, för Christer skulle ta sig en stänkare vid baren, haha ;), men tyvärr var vi tvugna att åka en stund senare och då hade dem inte hunnit komma tillbaka in igen från att ha hämtat andan efter spelningen.
Jag ångrar väldigt mycket att jag och Niklas inte tog in på hotellet i Mariestad över natten, då hade vi kunnat vara kvar ett bra tag till! Plus att en hotellfrukost slår det mesta ;)
Men tyvärr så hade i alla fall inte jag pengar till det, så vi åkte hemåt vid två ungefär. Jag tror att jag somnade halv fyra och då täntke jag att det skulle ha varit mycket skönare att bara kunna åka hissen upp till rummet på stadshotellet än att behöva åka bil mitt i natten! Men nu är det som det är och jag är väldigt lycklig och nöjd över lördagen ändå! :)

Jag funderar på om jag ska försöka få tag i biljetter till Julgalan. Rydell & Quick är nämligen där under ett antal dagar, om det inte är alla, och spelar på natten. Plus att det verkade väldigt skoj med allt annat som den bjuder på. Jag har pratat med Maria och hon skulle kolla vilka datum hon kunde, men det som skulle vara absolut bäst vore om jag fick med mig henne den 2, 3 eller 4e december. Jag ska åka till moster i stockholm då och det hade varit perfekt att kunna ta två flugor i en smäll! :) Men annars skulle det kunna funka någon dag mellen den 9-11 december.
Klädseln för lördagen:

Plus ett par svarta stövlar :)

Gårdagen var mest slö, vilket var väldigt skönt. Vi tog en sen frukost framför TV:n och under resten av dagen hade jag inte lust med någonting. Någon gång ibland har jag såna dagar och igår var en sån dag. Jag åkte hem från Niklas vid halv fyra ungefär och gick direkt ut till stallet och klippte Mazetti. Hon tyckte det var så skönt att bli av med pälsen att hon stod blickstilla! Hon brukar alltid vara lite fjantig och trampa runt i början, men inte idag.
Hon blev så fin så och jag försökte mig på att vara lite kreativ, vet dock inte om det blev flipp eller flopp...
Vad tycker du?


Nu hålls jag med rummet och ska in och köpa färg idag eller på onsdag, får se vad tiden räcker till. Sen ut i stallet och mocka och vidare mot Askersund och lämna in mobilen (om jag hinner, annars blir det på tisdag) och sen hämta upp Mysan i Hallsberg för att åka till Marieberg och köpa presenter till Niklas :) Han blir vuxen imorgon, 20 år!! ;)

Ha det bäst!

Ciao!



Mariestad och Rydell & Quick ikväll!

Oj vad dåligt det har varit med uppdateringar på senaste tiden. Men jag har haft fullt upp!

Veckan i korthet:
I onsdags var jag och Niklas på bio och kollade på Harry Potter. Den var efterlängtad och så grymt bra!! :D
Jag har sovit hos Niklas från torsdagskväll och ska sova hos honom till imorgon också. Vi har kikat på två filmer:
Valhalla Rising och No country for old men.
Valhalla var urtråkig jag somnade efter en tredjedel in i filmen.
Den andra filmen var mycket bättre! :9
Igår åkte vi till Örebro, jag lämnade in min hemtenta på universitet, och sen fortsatte vi till IKEA. Jag såg ut och provade både en säng och en soffa till rummet, samt mätte bokhyllor och garderoben. Det kommer bli såå bra! :D

Innan vi åkte till Örebro var jag en sväng till ridhuset med Mazetti. Anna Sedström var där och hade plockat fram lite hinder. Perfekt! (Min veckoplanering har inte gått så bra men hoppade igår, det gjorde vi allt. Men inte dem övningar jag hade tänkt mig, fast det gick ändå ;) )
Annas häst bråkade lite och hon for av. Då bytte vi hästar en stund, jag har aldrig suttit på hennes stora älg förut, men han var jättefin! :) Han skötte sig rätt bra under mig och det beror nog på att jag inte vet att han kan bråka när si och så händer så då tänkte jag aldrig på det. Vi hoppade några språng och det är verkligen en häst med riktigt goda kvalitéer! :D Jätteskoj!
Sen bytte vi tillbaka och Mazetti förvandlades till en ponny! Det var en stor skillnad att komma från "sjuan" som är en bra bit över 170 och att sitta på lilla Mazetti på 160! :P
110 kändes mycket högre på henne ;)
Hon skötte sig strålande och hoppade finemang! :D

Ikväll är det Mariestad och Rydell & Quick som väntar!
Jag är jätteladdad!
Nu försöker jag plocka ihop det jag ska ha på mig och jag har dessutom smörjt mina stävlar som jag ska ha på mig ikväll.

Uppdatering om rummet:
Det går väldigt bra framåt med rummet och det är inte så mycket kvar nu!

  • Bröst-bården - klar
  • Taket - klart
  • Fondväggen - klar
  • Resterande väggar - klar
Väggfärgerna kunde knappt blivit bättre! :D

Det som är kvar är:
  • Fixa en bubbla på fondväggen samt fylla i med färg där det täcker lite dåligt
  • Fixa en bubbla och lite skarvar på resterande väggar samt måla dem en gång till
  • Måla fönstret
  • Ev spraymåla elementet
  • Måla dörrkarmen (vit) och dörren (i samma gråa ton som väggarna)
  • Slipa golvet
Sen är det klart! :D

Jag slänger in lite bilder på möblerna jag kommer att ha:
(Jag hittade ingen bild på sängen som fanns i butiken så den får ni se när jag äger den ;) )

(Jag tror att jag ska köpa dem här sängborden, men är inte riktigt hundra än)

(Tre såna här hyllor ska stå på golvet längs en av väggarna)

(Det finns inte plats i skorstenen annars skulle jag vilja ha en ordentlig kamin på mitt rum, men den här duger bra! :) )

Det är lite av mina planerade inköp och det bästa är att sakerna inte kostar specielt mycket. Det är sängen och soffan som är de dyraste inköpen. Men man får ta lite i taget :) Det första jag planerar att köpa är sängen, soffan och garderoben. Resten blir lite pö om pö :)

 

Jag kommer att ta en bild på rummet så fort allt är klart och jag har dessutom tagit lite bilder under arbetets gång som också kommer att läggas upp här.
Ha lite tålamod tills det är klart ;)

 

Ha det bäst!

Ciao!

Rydell & Quick: MC-dagarna, Västervik 1/8 -10!

Saknar

 

Saknar det här!

Jag och syrran i vintras.

Riktigt kul att få släppa allt och komma tillbaka till barndomen för en stund ;)

Kväll nu

Det flöt på rätt bra på jobbet ikväll. De nya kvigorna ville inte riktigt göra som jag och Maria sa åt dem att göra, plus att en gammal ko fick en knäpp och skulle absolut INTE vända upp sig och ställa sig i mjökgropen. Men allt löste sig till slut och vi kunde åka hem vid sju-tiden.

Hästarna fick en efterlängtad kvällsmat och jag lyckades hålla fingrarna borta från godiset jag köpte i helgen.

Stolt! :)

Sånt är bara tillåtet på lördagar.

Jag vill verkligen komma igång och motionera igen men hittar ingen tid för tillfället. Det är egentligen inte så svårt eller tidsödande att ta en promenad, en joggingtur eller ett pass framför träningsDVD:n. Men lathehet väger ganska tungt just nu, sötsuget med är det värsta, och dem grejerna ihop är inte den bästa kombinationen...
Att rida och hållas i stallet och på jobbet hör ju till motion. Jag rör ju i alla fall på mig då... ;) Men jag saknar det där lilla extra, den lilla extra motionen och det lilla extra styrkepasset. Men jag ska ta mig i kragen och försöka organisera mina lediga timmar till det jag verkligen vill göra. Jag menar, istället för att sitta och bara kolla runt på datorn så kan jag ju gå ut och gå, springa eller göra det där passet framför DVD:n.
Allt handlar om prioriteringar :)

Som de senaste inläggen kommer jag att avsluta det här inlägget med att jag tänker göra mig redo för sängen :P
Jobb väntar imorgonbitti.
Men jag jobbar endast förmiddag. Så min dag kommer att se ut ungefär så här:

Jobb 4.00
Hemma:
Mata hästar, mocka, rida, köpa färg, skriva den sista uppgiften till Jöken, ett pass framför träningsDVD:n, luncha hästarna, lämna in mobilen på Åhlins, åka till Niklas och tillsammans åka in till Örebro för att se premiären av Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1! :)
Tyvärr måste jag hem igen efter bion, jobbar torsdag förmiddag, som är sista passet för veckan! På torsdag ska jag äntligen få vara kvar hos hjärtat mitt igen :)

Godnatt sötnosar.
Ha det bäst!

Ciao!

Hästar dog av svält - ägaren fick böter

En artikel från tidningenridsport.se:

Hästar dog av svält - ägaren fick böter

En hästägare på en gård utanför Hässleholm lät två hästar svälta ihjäl. Ägaren fick ett strafföreläggande med 50 dagsböter á 50 kronor för brott mot djurskyddslagen.

(Kolla hela artikeln på http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=533674)

 

Det är ju fruktansvärt! Jag förstår inte hur man kan stå ut med själv när man beter sig på det här viset. Visst, det kan förstås bero på oförstånd från ägarens sida, men att ingen utomstående reagerat tidigare eller att hästarna fått hjälp tidigare...

Stackars hästar! :(

 

Lalalala-lalalala-aa

Ett förmiddagspass blev början på den här dagen :)

Innan jag åkte hem passade jag på att tanka och jag har så stor tank i min lilla bil att bensinen i pumpen tog slut!
Seriöst så var det nog det som hände, för jag hade bara tankat i 60liter och då kom det ingen mer bensin :P (Det ryms 80liter i tanken)

Men men, det fanns ju så det räcker för ett tag i alla fall! :)

Hästarna blev väldigt glada av att få frukost när jag kom hem och de blev dessutom glada åt att det var sol när de kom ut! Mazetti stallde sig direkt i solen och somnade! :P

Vadå stallde(?), undrar ni säkert. Det heter ju ställde!
Men nej, här i Närke heter det stallde! ;)

Idag får Mazetti vila, hon var så duktig igår plus att jag snart ska iväg till jobbet igen. Men imorgon blir det ett bara ett pass på jobbet så då hinner jag :)

Så här ser upplägget ut för veckan:

Veckoschema

Måndag: Ridhuset; Markarbete (upphöjda cavaletti, tre små räcken efter varandra på långsidan (50cm) med 4 språng emellan och en liten oxer på andra långsidan)
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Hemma; dressyr
Fredag: Hemma; Markarbete och hoppning (studs- och bomserier, samt hinderserier med inspiration från Anna Emanuelsson, har inte riktigt bestämt vad än :P )
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt

Jag hade hoppats på att vara med för Anna Emanuelsson fredag-lördag men pengarna räcker inte till plus att jag ska bort i helgen. Så jag hoppar lite Anna-inspirerat hemma på förmiddagen istället :)

Något schema för Dakar har jag inte för tillfället. Men jag ska till Niklas på torsdag och i helgen så då ska jag passa på att greja lite med honom. Han börjar läka ihop efter kastreringen och kan snart flytta hem! Då blir det lättare att lägga upp planeringen :)

Nu ska jag få lite mat i magen och hålla eld i vedspisen.
Sen är det dags för nästa jobbpass med mina kor ;)

Ha det bäst!

Ciao!

Måleri Målera

Nu är nästan hela taket målat och snart hälften av "golv-bården" (en ca 50 cm hög bård som sitter på väggen längsmed golvet). Jag kommer aldrig ihåg vad det heter men jag hoppas att ni förstår ändå ;)

Jag fortstätter med lite om gårdagen och lördagen, det som jag inte skrev i förra inlägget. Det har varit fullt upp sedan hemkomst från jobbet så jag har tyvärr inte hunnit skriva tidigare. Smart som jag är så gör jag det när jag egentligen borde gå och lägga mig :P

Igår var det inte lika mycket folk på Ullared som det var i lördags, vilket var väldigt skönt! Jag hade inte så mycket mer att köpa så jag strosade runt med Niklas och hjälpte honom med det han skulle ha.
Men i slutändan blev det allt lite prylar med hem
...
Fast bara småprylar och lite gott att ha i bilen hem. Jag hittade ett jättesött underlägg till att ställa katternas matskålar på samt två reflexhalsband till dem. Sen var det ju också farsdag så jag köpte ett ljus och ljuslykta plus en DVD; Harjakt med Stövare, till pappa :)

Bland det roligaste som Madde råkade ut för under gårdagen, tycker i alla fall vi andra, var när en kille, som inte kunde svenska, gick fram till henne och på engelska frågade vad hon hade för klädstorlek! Madde som inte riktigt förstod vad han sa bad Mysan översätta. Hon sa att han undrade vad Madde hade för klädstorlek, för han skulle köpa en tröja till sin mamma, och han tyckte att hans mamma och Madde var väldigt lika!
Haha! x)

Bilfärden hem var hm.. väldigt trång!
Minst sagt!

Men mysigt hade vi i alla fall! :)

Vi var hemma runt fem, efter att ha stannat vi Vätterleden och ätit, och när vi hade packat över mina saker till min bil så var jag tvungen att röra mig hemåt. Jag stannade till hos pappa för att ge honom hans farsdagspresenter, stannade där en liten stund och åkte sen vidare till mamma för att packa upp alla saker. Det såg ut som en mindre butik i köket när Anna och mamma kom hem från Örebro :P Men det var välbehövliga grejer och nu behöver jag inte handla på ett bra tag!

Till Dakar köpte jag ett rött fleecetäcke, ett rött skrittäcke, röda benlindor och en röd grimma. Han kommer bli så fin! :)
Sen köpte jag ett vintertäcke att ha antingen till honom eller Mazetti. Det är nog bäst att ta ett gammalt skruttäcke till Dacke med tanke på att det säkert kommer gå i tusen bitar!
Till Mazetti köpte jag lite benlindor; både ridbandage och fleecebandage, en grimma med läderdekor, en yllefilt, en fleecefilt och ett skrittäcke i ylle.
Till mig själv blev det ett par ridbyxor, två ridjackor och en tunnare fodrad ridvästväst.
Sen blev det lite julklappar också, men det kan jag ju inte skriva här utifall de som sakerna ä ämnade till skulle läsa detta ;) Så det får bli en överaskning!

Idag jobbade jag förmiddag och var hemma vid halv tio. Då var farfar i full gång med rummet. Jag har sagt åt honom att ta det lugnt men det verkar bara gå in i ett öra och ut ur det andra!
Jag är bara rädd om min farfar, som är världens bästa farfar!
Men han har erbjudit sig och jag kan inte tvinga honom att hålla sig borta.
Men jag kan låsa dörren och gömma nyckeln ;) hehe

Som jag skrev överst i inlägget så är taket snart klart och nästa etapp är att måla murstocken, plus att måla klart "bården". Sen kom vi fram till, om jag inte minns fel, att vi skulle ta fönstret och sen börja med väggarna, eller om det var tvärtom... Jaja, en sak i taget :)

Jag var uppe till Markebäck och red i ridhuset med Mysan nu på kvällen. Mysan tog ett dressyrpass på Roxanne och det såg strålande ut! :D Själv så blev det ett markarbetspass med Mazetti och avslutningsvis ett par språng på en oxer. Hon var väldigt pigg idag men på ett bra sätt. Jag hade ett sug i bettet hela tiden och hon hoppade riktigt fint på oxern mot slutet. Det jobbiga är bara att så fort hon får ner båda bakfötterna i backen så blir hon som en kanonkula efter hindret! x) Men det blev bättre mot slutet och om jag ska vara ärlig så är det mycket bättre att hon är sån än att hon skulle bromsa. Jag satt och finred lite väl mycket i början på oxern, men skärpte till mig något mot slutet. Mazetti har fått ett härligt språng efter vilan, hon känns mycket starkare och sprången är mera samlade och hon använder mer styrka än fart. Hon hoppade riktigt fint! :D Det jag måste jobba på är min sits över hindrena! Förskräckligt! Händerna ihop, mjuka händer, knäna i kontakt med sadeln, blicken rakt fram och räta upp mig snabbare när hon är påväg ner ur språnget.
Haha, det låter ju fruktansvärt och jag förstår vilka syner ni får framför er nu.
Men det känns så illa, fast det ser inte lika illa ut. Tack och lov! ;)
Men det är ju tur att man har lite att jobba på för att bli bättre!

Nej, gott folk!
Nu ska jag gå och lägga mig :)

Ha det bäst!

Ciao!

Summering av en riktig rolig helg!

Jag har haft en suuperhelg med dem bästa!

Vi for iväg mot Ullared vid halv tio tiden, skulle egentligen åkt vid nio och för en gångs skull så var det inte mig alla fick vänta på ;)
Det var inget roligt väder så det gick inte så fort som vi hoppats på, men allt gick bra i alla fall. Vi var framme vid Ge-kås vid ca halv två och lyckades faktiskt hitta en rätt bra parkering. Sen var det shopping för hela slanten och täntke springa in direkt och börja kika runt.
Meeen... Först fick vi stå i kö i ca 15 min innan vi ens kunde komma in!
Sanslöst vad folk det var!
Men in kom vi och styrde vagnarna till hästavdelningen. Of course! Där tog det inte lång stund förrän vagnen var full med allt jag skulle ha.
Fast det blev inte bara hästsaker. Lite kläder till mig och lite saker till bilen, plus lite julklappar :)

Jag hinner tyvärr inte skriva mer nu men återkommer imorgon med fortsättningen.
Nu måste jag ge hästarna kvällsmat, ringa Niklas och sova. Ska jobba imorgonbitti :)

Ha det bäst!

Ciao!

Dagen före helgen

Jag sitter just nu hos Niklas efter att ha jobbat eftermiddag. Var hemma och plockade ihop lite kläder inför helgen och plockade in hästarna. Imorgon bär det av till Ullared :) Jag, Niklas, Madde och Mysan ska shoppa loss och sen övernattar vi till på söndag :)

Det blev ett dressyrpass med Mazetti innan jobbet började. Hon var väldigt uppåt och pigg så det tog en stund att coola ner henne innan det gick att jobba ordentligt. Men det är himla kul att hon är pigg pch glad :)
Hon nyper fortfarande tag i vänstersidan, men det har börjat släppa lite. Jag la störst vikt på att få henne mjuk och lyhörd. Jag började med att skritta henne i en låg form och jobbade med sidvärtsrörelser åt båda hållen. Sen ur den låga formen kom jag fram i trav, utan att hon slog upp eller sänkte ner huvudet. I traven började jag med att trava på i en bra takt och få henne i en låg form, med ordentlig framåtbjudning. Sen började jag arbeta henne på volten och ökade/minskade den fram och tillbaka, så fort hon kommit ut på det stora spåret så minskade jag volten igen och när hon kommit in på det lilla spåret så ökade jag direkt ut volten osv. Den övningnen tycker jag är jättebra för att få dem mjuka i sidorna och uppmärksamma på ryttarens hjälper. Hästen ska ta hjälperna direkt och ska korsa benen ordentligt. De får dock inte falla in och ut ur volten utan steg för steg ska de röra sig i sidleds.
I galoppen började jag med att rida henne lång och låg i lättsits. Jag vill ha henne framför och under mig innan jag sätter mig i sadeln och börjar jobba henne. Har man ingen framåtbjudning är det svårt att rida hästen i rätt form.
Jag fortsatte mitt arbete på volten och när jag tyckte hon var fin där fortsatte jag ut på rakt spår och flyttade henne åt båda hållen ett par gånger. I och med att hon har fått underhals nu när hon har vilat så är jag extra noga med att hon ska vara lång och låg. Men jag jobbar henne även i en högre form emellanåt :)

Hon gjorde ett bra jobb idag och jag är nöjd! :)

Nu ska jag skriva klart det sista på inlämningsuppgiften som jag ska skicka iväg senare.

Ha det bäst!

Ciao!

Spackel Spektakel

Nu är rummet färdigspacklat och arbetet får vila över helgen. På måndag får vi se hur mycket det är som måste spacklas om efter slipningen. Förhoppningsvis är det inte mycket och då kan jag börja måla! :)

Jag tänkte försöka åka in och köpa färg imorgon innan jobbet. Helst skulle jag vilja ha med mig pappa så jag kan utnyttja lite av hans rabatter han får på Bergqvist ;) höhö

Man får ju inte vara dum... ;)

Nu ska jag betala biobiljett för onsdag nästa vecka, Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 :), och sen bär det av till jobbet igen.

Jag jobbade förmiddag idag också och har tyvärr inte hunnit sova något under de lediga timmarna nu på dagen. Det lär märkas i kväll. ;)
Mazetti får vila idag men jag hade väldigt gärna ridit henne om jag hunnit. Det har varit riktigt soligt under dagen och ett underbart ridväder. Men jag hoppas det är skapligt imorgon också :)

Ha det bäst!

Ciao!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låten

Jag vet att detta kommer att låta väldigt deprimerande and so on.

Men den här låten vill jag ha spelad på min begravning:


- Som förhoppningsvis väntar många, många, många år med att inträffa! :)

Fix och trix

Idag börjades det ordentligt med rummet.
Äntligen! :)

Jag och farfar började med att täcka golvet med papper och sen riva ner delar av tapeten.
Det märks att det var ett tag sedan det tapetserades...

Sen var det bara att hugga tag i slipklossen och börja slipa kanter och skarvar.
Ett himla slit, men ett bra och noggrant förarbete lönar sig i slutändan!

Vi hann även med att spackla stora delar av rummet innan vi gav oss för dagen. Resten av spacklingen får bli imorgon och då ska det torkade spacklet slipas slätt och fint. Förhoppningsvis behövs det inte göras om någonstans. Men man vet ju aldrig...

På fredag tänkte jag köpa vitfärg till taket och murstocken och hoppas på att kunna börja måla samma dag, om jag hinner innan eftermiddagspasset.

Jag och Stina red ut en sväng innan det mörknade. Det märks på Mazetti att hon tycker det är kul att rida ihop med andra hästar. Hon var väldigt glad och visade det med ett par fina bockserier ;) Vi hade turen med oss idag när en liten gran hade ramlat över skogsvägen. Självklart skulle det hoppas över! Ett stort språng över och ett par bocksprång efter :P Hon var väldigt glad idag med andra ord. Sen när Stina kom i full kareta och gick om gjorde inte Mazetti ledsnare, hon ville direkt ta upp jakten :P
Det var med andra ord en trevlig tur i skogen, dock lite kallt mot slutet. Det är tur att snön kommit för det blir lite ljusare på kvällarna och mjukare att rida.

Nu hade jag tänkt sätta mig med inlämningsuppgiften till Jöken innan hästarna ska få kvällsmat.

Ha det bäst!

Ciao!


Bilder från en 120-klass och en 125-klass
i Folkungabygden i somras

10 november

Oj, vad snö det har kommit!

Igår var det ett helgalet väder och nu på morgonen ligger det minst 10 cm snö i ett jämnt täcke.
Jag tycker det är underbart, egentligen.
Men det finns ju såklart både positiva och negativa sidor av snön.

Det negativa med snön:

Halt
Skrapa rutor
Kallt
Hästarna får snöklumpar i skorna och kan vricka sig
Ett *PIP* att tömma skottkärran på gödselhögen
Men det värsta av allt:
SKOTTNING!

Det positiva med snön:

Det blir ljusare
Julstämning!
Hästarnas täcken håller sig rena
Hästarnas ben lika så
Ja-a, ALLT ser mycket renare ut (när snön är nyfallen)
Det blir mjukare att rida på alla skogsvägar
Den är PERFEKT att intervallträna i, om det ligger tillräckligt mycket!

Kommer du på flera positiva/negativa sidor av snön? :)

Till synes är det rätt så jämnt fördelat och om man tänker att alla de negativa och positiva sakerna slår ut varandra så är snön rätt härlig ändå ;)
Man kan ju inte alltid göra saker man tycker är roligt.

Ibland måste man göra sånt man tycker är jobbigt eller tråkigt,
för att kunna uppskatta det som är roligt!


På tal om det!
Jag ska snart röra mig hemåt och skotta och hämta ved till pannan och vedspisen ;)

Ha det bäst!

Ciao!


Februari 2010

Tävlingssäsongen verkar vara över för i år

Jag sitter och kikar runt på tävlingsterminen, det lilla av den som är kvar på året. Tyvärr så ser det väldigt tomt ut. Den enda som är något att åka på, som ligger rimlig bilfärd hemifrån, är Mjölby den 21 nov. Det värsta är att jag inte är hemma den helgen... :/

Jag som hade hoppats på att få starta en sista gång innan årets slut!
Istället får jag träna på och vara med för Anna Emanuelsson de två sista träningarna för året, plus att försöka tajma in träningar på torsdagar för Mia Carlbäck.

Mazetti som alltid går bäst inomhus och så ska hon gå och vricka sig så vi missar de flesta av årets sista inomhustävlingar.
Typiskt!
Jag hoppas verkligen att det kommer finnas bra med tävlingar i början på nästa år så vi ändå kan få ett par starter inomhus.

Mina veckor, och framförallt helger, är ganska fullplanerade framöver:

V.45
Ullared 13-14 nov
V.46
-Anna Emanuelsson 19-20 nov
- Rydell & Quick, Mariestad 20-21 nov
V.47
Inget inplanerat, förutom jobb
V.48
Stockholm 3-5 dec
V.49
Anna Emanuelsson 10-11 dec
V.50-51
Inget inplanerat, förutom jobb och julafton ;)
V.52
Nyårsfest i Stockholm 31 dec (åker upp någon dag tidigare och åker hem någon dag/dagar efter)

Plus att jag har min vanliga vardag i veckorna: Jobb, Niklas, Häst, Stall, rummet och Plugg ;)

Så ser det ut fram till årsskiftet :)

Det som jag har inplanerat inför nästa år är:
  • Sälen V.11 med Niklas & Co.
  • Italien V.15 (åker förhoppningsvis ner fredagen/helgen V.14)
Så jag har massor att se framemot! :D

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, jobbet väntar imorgon bitti.

Ha det bäst!

Ciao!


V.15 ska jag äntligen få träffa Marilena igen!! :D

En fullspäckad helg

Jag har haft fullt upp i helgen så jag har tyvärr inte hunnit skriva något här.
Men skriver lite kort nu.

Jag jobbade förmiddag i fredags och när jag kom hem så fixade jag stallet och pillade lite i rummet. Vid halv två red jag ut med Sara och Stina Oliv med deras islandshästar. Jag och Sara bytte hästar på hemvägen så jag skulle få prova att tölta. Gud vad häftigt det var! :D
På kvällen åkte jag till Niklas, vi skulle ha gått på bio på kvällen men det fanns inga bra platser kvar, så vi tog en hemmakväll med god mat och filmmys istället :)
Igår åkte Niklas iväg och jobbade så jag passade på att åka hem och rida och fixa stallet. Mysan hängde med hem och hjälpte mig.
Tack för det! :)

När vi var klara åkte vi hem till Niklas igen och åt lite mat. Därefter gjorde vi oss iordning för att åka på bio :)
Vi hämtade upp syrran hos mamma och for iväg.

Filmen för kvällen blev
Due Date!

En ruskigt rolig film! :D

Jag sov hos Niklas till idag och innan jag åkte hem så sprutade jag Dakar. Han ska bara ha en sista spruta Pencillin, sen kommer det förhoppningsvis läka av sig självt!

Så nu sitter jag hemma.
Jag har mockat och gjort klart stallet och ätit lite mat.
Nu ska jag iväg och jobba :)

Hoppas på att hinna skriva lite mer ikväll!

Ha det bäst!

Ciao!

Fredag

Vad gör ni på en fredagkväll som denna?

Jag mjölkar kor ;)

Passet nu på kvällen var klart runt 19.00, eller mer exakt 19.13, och då for jag fort hemåt, tog in hästarna inför kvällen och gick in och åt lite kvällsmacka. Jag köpte lite hembakat bröd häromdan.(Fast egentligen var det pappa som betalade, känner att det är bäst att redogöra det ifall han nu läser detta...)
Puss, puss lilla pappi! ;)
Det bidde lite av varje; frallor, mörkt knalle-bröd och fruktbröd, och specielt fruktbröder, med russin i, var väldigt gott! :)

Det är något specielt med hembakat...
~
Madde-"svärmor", och Mysan tittade förbi på jobbet idag, vilket var väldigt roligt! Nu är det inte bara jag som har kolukt i porerna... ;)
Jag hoppas på att se Mysan som våran sommarjobbare i sommar och jag tror inte att det är helt osannolikt.

Niklas sov hos mig inatt och åkte iväg hemåt när jag skulle ut och rida, men han stannade i alla fall medan jag mockade ;)
Det är synd att mitt schema ser ut som det gör just nu, åtminstonne den här veckan har det varit mycket, plus att jag har jobbat så osammanhängande, för det blir så lite tid över att sova hos och träffa Niklas. Vanligtvis brukar jag jobba heldagar måndag-tisdag och sen en heldag till med någon dag ledigt emellan. Men den här veckan har jag lite ströpass varje dag, vilket gör att det är ett himla åkande fram och tillbaka, man blir trött av att gå upp tidigt nästan varje dag (går upp vid 03.00) och att man blir trött av att inte få ha lite mer ledigt mellan passen. Dessutom känns det inte så kul att sova hos Niklas om jag jobbar förmiddag när jag måste upp tidigt, och riskerar att väcka han och hela huset.

Men de kommande veckorna ser bättre ut :)

Jag försöker att hitta ett bra tillfälle till att besöka Zaxxon's kennel i Kumla! :)
Kolla in hemsidan:
http://www.zaxxon.se/start_page.htm
Jag är så himla sugen på en liten valp och undrar hur jag ska kunna orka vänta till september, om tiken blir dräktig som planerat!

Men den som väntar på något gott...
~
Jag red en skogsruna med Mazetti idag och hon var väldigt glad, men lite seg. Det blev inte någon lång runda eftersom jag skulle jobba,  men passade på att rida på grannens gärde, som jag har fått tillåtelse att rida på (om någon undrar ;) ), innan jag fortsatte hemåt. Jag har endast travat Mazetti efter igångsättningen och tyckte att det var dags att börja med galoppen igen. I tidigare travarbeten har hon varit väldigt fin i kroppen, mjuk och följsam, och haft en fin låg form. Hon var nästan lika fin i galoppen förutom att hon nyper fast i bettet i vänstra sidan. Det är väldigt irriterande och jag kommer att få jobba med det ett tag framöver. Dock är jag inte helt hundra på vilket tillvägagångssätt som är det rätta. Men jag får prova mig fram, det har funkat förut :P

Men är det någon som har ett bra tips eller en bra övning till mitt problem så får du gärna dela med dig! :)

Hon blev bättre och bättre i munnen allteftersom vi jobbade på men jag är inte helt nöjd. Fast hon blev väldigt fin i formen mot slutet och jobbade på riktigt bra!
Imorgon blir det ännu en runda i skogen, men längre den här gången, och så kanske vi får sällskap av Sara Oliv. Måste få tag på henne först ;)
På söndag tänkte jag försöka åka upp till ridhuset en sväng. Plocka fram lite bommar kanske? Det var alldeles för länge sedan!
~
Imorgon kväll är det bio som gäller igen och den här gången blir det Due Date. En komedi med Robert Downey Jr. och Zach Galifianakis.

Den hoppas jag är riktigt rolig!
Jag behöver få skratta ordentligt
Jag behöver få må bra
Jag behöver få glömma allt som varit och som fortfarande är...


Nu ska jag gå och lägga mig.
Klockan nio en fredagkväll(!?), Insane!
Men jag jobbar imorgonbitti.

Ha det bäst!

Ciao!


Visst är han söt, min tok! ;)








Hellooo Sunshiiine

Gud vad jag tjötar om vädret, men blev så glad att det faktiskt blev solsken idag!

Det värsta är att jag jobbar heldag och hinner inte rida... Suck.

Ikväll kommer nog Niklas hit och stannar till imorgon. Jag är ledig på förmiddagen, men jobbar eftermiddag, så han slipper bli väckt av mig vid tre imorgonbitti ;)

Jag köpte spackel och lite annat till rummet igår och tänkte tömma det helt, eller i alla fall försöka hinna ta bort det mesta, på det som är kvar. Alla möbler är ute för länge sen och nu är det bara lite småsaker kvar.

Först ska jag ut och göra rent och fint i stallet :)

Vi ses ikväll!

Ciao!


Ännu en regnig dag

Fy vilket trist väder det har varit idag!
Regnat hela förmiddagen samtidigt som det blåst något fruktansvärt.
Riktigt ruggigt!

Jag jobbade förmiddag idag och det flöt på bra. Fick vara kvar lite längre för att göra rent amman, behållaren som alla kalvar äter fil ur, genom en slang som leder till mappar i deras boxar. Men det gjorde inget. Bestämde mig för att låta Mazetti vila idag ändå. Mest pga vädret och att jag är rätt seg och trött idag.

Så jag kom hem och pillade lite i stallet innan jag skulle iväg och äta lunch med pappa. Men innan jag skulle åka så dök farfar upp och han fick syn på mitt rum som jag ska måla och greja med. Han blev genast eld och lågor och kommer absolut att hjälpa mig. Rara lilla gubbe! :) Det värsta är att jag vet att han har haft, och fömodligen fortfarande har, ont i kroppen. Det är därför jag inte har frågat honom om hjälp tidigare. Men nu är det som det är. Det är ju ändå hans val att göra. Men det mesta kommer jag att fixa själv i alla fall. Jag får smygjobba lite medan han är borta ;)

Jag kom i alla fall iväg till pappa, dock en stund senare än tänkt, så han hade redan hunnit äta och skulle snart iväg till jobbet igen.
Stina kom hem kort efter att jag satt mig vid köksbordet och med pappa på jobbet satt vi och pratade i ett par timmar om allt som händer i mitt och hennes, ja våra familjers, liv just nu. Det var oerhört skönt att få prata av sig lite! Man behöver det ibland. Plus att Stina är väldigt bra att prata med, för hon förstår precis hur jag har det med allt.

Så nu är jag relativt nytankad med mat i magen och tömd på de flesta bekymmer, för ett tag åtminstonne ;)

Mina planer nu är att åka bort till Berqvists bygghandel och inköpa mig lite spackel, pappersrullar och annat smått och gott som behövs för att komma igång med rummet. Får se om pappa följer med som stöd :P

Därefter styr jag bettan mot Niklas. Det är dags att spruta Dakar med hans dagliga ranson pencillin och se så han lever ;) Förhoppningsvis har det inte uppstått några komplikationer, Madde har ju inte ringt än i alla fall.

Jag hade tänkt att åka till Universitetet ikväll men känner att jag inte orkar det idag. Dessutom jobbar jag heldag imorgon och vet att det är tufft, även när man inte sitter och koncentrerar sig i ett par timmar och kommer hem sent kvällen innan...
Men alla anteckningar om föreläsningarna ligger på nätet, så det är bara att kolla på dem efteråt.
Bara och bara...

I ärlighetens namn känner jag inte alls för att plugga över huvud taget. Men nu har jag anmält mig till den här kursen så då får jag gå klart den. Det är ju trots allt inte så ofta det är föreläsningar, värre hade det varit om jag valt att börja plugga på riktigt. Fast det känner jag nu att jag inte är pigg på att göra! Jag vill hellre jobba ett tag till innan jag för det första vet vad jag ska bli och vad jag vill hålla på med.
Det är ingen idé att stressa. Det är bättre att ta det lugnt och vila ifrån skolan ett tag till så man får tid på sig at fundera ut vad man vill bli när man blir stor :)

Blir jag polis en vacker dag?
Eller sysslar jag med något helt annat?

Det får framtiden utvisa :)

Ha det bäst!

Ciao!

Börjar med inlägget, bestämmer rubrik sen...

Jag förstår inte att det alltid ska vara så svårt att komma på en rubrik till stt inlägg! :P

Men jag brukar börja med att skriva inlägget och sen hitta på en rubrik som passar. Då får man lite draghjälp av innehållet :)

Dagen idag:

Steg piggt och raskt upp ur sängen vid halv åtta!
Okej då, jag drog mig upp till sittande ställning, välte över sängkanten och kravlade mig upp till stående position.

There, I said it! ;)

Jag var rätt trött imorse, för er som inte förstod det :P
Men upp måste man, specielt när man har hästar som vill ut så fort som möjligt efter frukost.
Jag gick ut och plockade ut hästarna, som var betydligt piggare än vad jag kände mig, och sen gick jag in igen för att äta lite frukost.
~

Dagens frukost:

- Ett glas oboy (Bara för att det är så gott! ;) )
- En hård macka med leverpastej
- En tallrik Onaka-fil och Crunchy Müsli

(Förutom Oboyen så var det ju en relativt nyttig frukost)
~
Därefter mockade jag i stallet och gjorde iordning kraftfoder och hämtade vatten. Sen tog jag in Mazetti igen för en liten ridtur. Vi skrittade till Olivs gärde och trimmade lite lätt dressyr. Det blev ett pass i bara trav för hon svarade inte så pass bra på mina hjälper som jag hade önskat, så jag fokuserade på att få henne lyhörd och när hon var det i traven så tyckte jag att det räckte för idag. Vill inte stressa eller tvinga igenom något, utan tar det lite i sänder. Hon har blivit väldigt bekväm under sina fyra veckors semester så det är lite att mjuka upp och jobba på, men det är ett roligt arbete :)
Hon gick riktigt fint efter en stund. Jobbade fint i en låg form, vilken hon orkade hålla även i övergångarna till skritt/trav, skritt/halt, trav/halt.
Så jag är nöjd med henne idag! :)

Imorgon blir det en längre skogstur, men även där blir det att jobba på att hon ska bli mer lyhörd och kvickare med mina hjälper och signaler, men inte på en lika allvarlig nivå. Man måste få leka in lite kunskap också. Det tror jag är väldigt viktigt! Det ger en glad och lycklig häst om de får lite variation och får göra sånt som de tycker är roligt. Lyckas man smyga in lite träning i det de tycker är kul så tror jag att dem lär sig snabbare och bättre. Plus att de förhoppningsvis kopplar arbetet till något roligt :)

När jag var klar hemma åkte jag till Dakar och pysslade om honom, sprutade pencillin och borstade lite. Han var lite stel och dåsig, men såret såg fint ut :) Så förhoppningsvis ska det läka ordentligt.

Sen åkte jag vidare till pappa på hans jobb och pratade en stund med honom. Därefter var det jobbet som väntade.
Kom hem runt sju och tog in hästarna. Nattade dem och gick in och åt lite mat.

Sen pratade jag en stund med moster Agneta i telefon och nu pratar jag med hjärtat mitt :)
Det börjar bli dags att gå och lägga sig för det är jobb imorgonbitti som väntar.

Så det här är hur min dag har sett ut :)
Ganska fullt upp och ett himla åkande fram och tillbaka.

Får se vad morgondagen har att erbjuda :P

Ha det bäst!

Ciao!


(ursäkta sitsen och minen ;) )



Hingst igår, valack idag

Japp, rubriken talar sitt tydliga språk.

Dakar kasterades idag och allt gick jättebra! :)

Så nu är jag inte ägare till en hingst längre, utan till en supertrevlig valack.
Förhoppningsvis kommer det att läka på ca 2-3 veckor och då kan han äntligen komma hem!

Men det finns ett problem.

Vi har bara två boxar i stallet och Alpin hemma är ett 27-årigt halvblod som börjar bli väldigt skruttig, tänderna har börjat krångla igen. (Fick dra ut en lös tand i början på året)
Så min tanke och vilja är att han ska få sluta sina dagar nu när han ändå mår så pass bra, innan han får för mycket problem med tänder eller annat.
Men den tanken finns inte i mammas hjärna. Jag förstår att det är jobbigt för henne i och med att hon har haft honom sedan han var 4 år. Men en dag kommer han inte att finnas längre, men det blundar hon totalt åt. Hon blundar dessutom åt att allt hos honom inte fungerar som det ska. Tänderna börjar som sagt krångla igen och hans mage börjar bråka med. Han börjar bli väldigt lös i magen och då äter han bara vanligt hö, som han alltid har gjort och tidigare har det inte varit några problem.

När jag säger att vi inte har plats för tre hästar så vägrar hon inse det.
Hon pratar om att han kan gå ute, vi har ingen lösdrift, eller att hon ska hyra in honom någonstans, hos en granne.
Men vad är meningen med det?
Som det ser ut nu så är det jag som mockar, matar (förutom frukost som mamma ger han, vilket jag har gjort iordning kvällen innan) och tar in och ut från hagen varje dag. När jag ber henne hjälpa mig att ta in hästarna på kvällen, så säger hon att hon inte orkar eller att det är något bra på tv.
Så OJ vad hon bryr sig om sin häst!

Är inte jag hemma så låter hon dem gå ute.
Hon ger dem ingen mat om jag är borta över dagen-kvällen, utan de får frukost men sedan ingenting mer på hela dagen förrän jag kommer hem på kvällen.

Och så har hon mage att hävda och säga att hon visst tar hand om sin häst!

Istället för att Alpin ska bort från gården så ska jag flytta Mazetti till Markebäck, så att hon kan ha Alpin och "SIN" Dakar här hemma.
Så då ska hon helt plötsligt ha ett gammalt skruttigt halvblod OCH en 2½årig valack att ta hand om varje dag.
För de två är hennes hästar, för hon har betalat för dem!
Men Mazetti är inte hennes häst!
Nej då!
Men den lilla detaljen om att hon också har betalat för Mazetti väljer hon tydligen att förbise...

Jag blir galen!
Jag vet inte hur jag ska göra!

Hon måste få höra orden från andra som hon lyssnar på och litar på, för mig struntar hon totalt i.
Bara skriker och hotar!

Orkar inte mer nu.

Ha det bäst!

Ciao...