.

Bilder på prinsen :)

Syrran hade med sig en kamera hem från skolan i fredags och åkte på att fota lite igår.

Tyvärr blev det inte så många, men tacksam för dem som blev :)
Dakar sköter sig så otroligt bra! Vi tuffar runt i skogen med Mazetti som draghjälp och han har blivit väldigt styrtam och börjar så smått förstå skänkeln. Han har blivit mer självständig, följer inte Mazetti hela tiden.
Igår var jag och mamma ute en sväng i skogen, hon ledde Mazetti, varför hon inte red kan jag inte svara på :P Vi gick en annan sväng än vi brukar och det var inga problem. Som avslutning skrittade vi lite på ett gärde där det var mjukare och inte fullt med is.
Han skötte sig såå bra och blev lite lagom trött! :)


Idag.
Idag var Mysan med hemma och hjälpte mig med hästarna. Hon red Mazetti och jag Dakar.
Vi tog en tur i skogen men det är inte kul nu när alla plogade skogsvägar är snorhala :( Maxetti har ju både snösulor och fyra brodd i varje sko, så för henne är det inga problem. Men Dakar är oskodd så det är som bambi på hal is! Jag ska prata med hovslagaren och höra vad han säger om att sko honom fram åtminstone.
Vi skrittade försiktigt i alla fall och innan vi styrde hemåt passade vi på att rida lite där det var mer snö och tack vare att solen låg på så var det knappt någon skare. Jag passade på att trava lite med Dakar och han tog skänkeln väldigt fint! Men han blev snabbt trött och då var det inte lika lätt att driva på honom. Men han har ju ingen kondis än så det är inte så konstigt. Det kommer :)
När vi kom tillbaka till stallet så var han lite svettig och trött i skallen. Man har ju vant sig vid Mazetti, och andra äldre hästar med för den delen, och tänker då inte på att ett sånt här skrittpass med lite trav i kan vara så jobbigt. Även om det bara är en skogsrunda som idag så blir det så himla mycket intryck som ska smälta i en unghästs hjärna.
Vi tar det väldigt lugnt med Dakar, han rids bara två dagar i veckan just nu, och det är på helgen. Det hinner bli mörkt innan mamma kommit hem från jobbet och jag kan inte, och ska inte, rida själv när jag är hemma om dagarna. Men han och jag går på lite promenader istället som kompensation :)
Fast två dagars ridning i veckan är lagom nu i början.
Det får absolut inte bli för mycket så att han tröttnar!
Snart ska vi börja köra upp honom till ridhuset, när lite mer snö har försvunnit, och löshoppa och träna lite mer där :)
Tre årstestet är den 21 maj så vi behöver inte stressa fram någonting, det är bättre att ta allt i lite lugnare takt så han hänger med!


Här kommer en mindre bildbomb från gårdagen:

Kommentarer
Postat av: Agnes - Hästskötare i England

Vilken jättefin pålle du har! :D

2011-01-30 @ 20:29:01
URL: http://nikonian.blogg.se/
Postat av: Ingela

Vad fina bilder =) Kul att det går så bra med Dakar ;)

2011-01-31 @ 08:23:42
Postat av: Cissi

Svar: Tack Ingela! Han är än så länge väldigt okomplicerad, går bara o väntar på att det ska smälla till ;) Haha, nädå. Det ska nog förhoppningsvis fortsätta så bra som det gör nu :P

2011-01-31 @ 21:45:30
Postat av: Ebba

Vad kul att se lite bilder med dej på lillkillen!:D

2011-02-01 @ 20:36:19
URL: http://equify.blogg.se/
Postat av: Ebba

Sv; Så kul att det går framåt!:D

dom har väldigt bra psyke, båda han och rosen!

2011-02-02 @ 12:08:45
URL: http://equify.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: